طرز تهیه مربای گیلاس خوش آب و رنگ

فصل تابستان است و زمان درست کردن مرباهای خوشمزه ی رنگارنگ. یکی از مرباهای خوشمزه و دوست داشتنی، مربای گیلاس است که هم می توان در صبحانه از آن استفاده کرد و هم به در تهیه دسر و شیرینی.

فصل تابستان است و زمان درست کردن مرباهای خوشمزه ی رنگارنگ. یکی از مرباهای خوشمزه و دوست داشتنی، مربای گیلاس است که هم می توان در صبحانه از آن استفاده کرد و هم به در تهیه دسر و شیرینی.

مواد لازم برای مربا گیلاس :

 گیلاس زرد هسته گرفته 1250 گرم
 شکر1 کیلوگرم

طرز تهیه مربای گیلاس زرد :

برای تهیه مربا گیلاس سفید ابتدا گیلاس ها را بشویید و دم و هسته ی آن ها را بگیرید. فقط مراقب باشید گیلاس ها له نشوند. زیرا مربای شما بدشکل می شود.

شکر و گیلاس ها را به صورت لایه ای داخل قابلمه لعابی بریزید و در آن را بگذارید و به مدت 7-8 ساعت در یخچال قرار بدهید. بعد از گذشت این زمان روی شعله ی گاز قرار بدهید و اجازه بدهید بجوشد اگر احیانا آب ننداخت نصف استکان آب به آن اضافه کنید اگر آب انداخت لازم به اضافه کردن آب نیست. و کف آن را جدا کنید تا مربای شما شفاف و خوش رنگ شود.

READ  طرز تهیه مربا خیار به شکل گل

اجازه بدهید حرارت ملایم رو به بالا باشد تا زمانی که غلیظ شد مقداری از شربت آن بردارید و اجازه بدهید خنک شود اگر غلیظ شد شعله را خاموش کنید. شربت مربا بعد از سرد شدن غلیظ تر می شود.

بعد از سرد شدن مربا گیلاس را داخل ظرف یا شیشه ای تمیز و خشک بریزید و در آن را محکم ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید.

مربای گیلاس قرمز :

مربای گیلاس,طرز تهیه مربای گیلاس

پخت مربای گیلاس

مواد لازم برای مربای گیلاس :

 گیلاس قرمز یا سیاه 1 کیلو
 شکر750 گرم
 وانیلنصف قاشق مرباخوری
 آب لیموی تازه یا جوهر لیمو1 قاشق

طرز تهیه مربا گیلاس قرمز یا سیاه:

برای تهیه ی مربا گیلاس ابتدا دم گیلاس ها را جدا کنید و آن ها را تمیز بشویید. هسته های گیلاس را مانند آلبالو جدا کنید البته اگر دوست داشتید و گیلاس هایتان درشت بود می توانید گیلاس ها را نصف کنید و هسته های آن را جدا کنید. سپس داخل قابلمه ای ترجیحا لعابی گیلاس ها و شکرها را به صورت لایه ای بریزید. سپس در قابلمه را بگذارید و به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال قرار بدهید تا آب بیاندازد.

READ  طرز تهیه مربا انجیر

بعد از گذشت این مدت قابلمه را روی حرارت قرار بدهید تا جوش بیاید بعد از اینکه جوش آمد شعله را کم کنید تا به صورت ملایم مربای شما آماده شود. در این حین کف مربا را بگیرید تا مربای گیلاس شما خوش رنگ شود.

بعد از اینکه غلیظ شد حرارت را خاموش کنید و وانیل و آبلیمو یا جوهر لیمو را بریزید تا از شکرک زدن مربای شما جلوگیری کند. اجازه بدهید مربای شما بدون در داخل قابلمه خنک شود اگر در قابلمه را بگذارید عرق می کند و سبب کپک زدن مربا می شود.

بعد از خنک شدن داخل ظرف های شیشه ای تمیز و خشک بریزید و در آن ها را محکم ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید.

مربای گیلاس قرمز,طرزتهیه مربای گیلاس

طرز تهیه مربای گیلاس شیشه ای

نکاتی برای طرزتهیه مربای گیلاس :

پخت مربا گیلاس و مربا آلبالو کاملا شبیه هم است فقط میزان شکر در آن ها متفاوت است. زیرا گیلاس شیرین است و نیاز به شکر کمتری دارد.

 مراقب باشید مربای شما بیش از حد نجوشد زیرا رنگ آن بد می شود.

READ  طرز تهیه آبغوره خانگی

 اگر شکر شما کم باشد و یا مربا قوام نیامده باشد و یا کاملا پخته نشده باشد مربا کپک خواهد زد.

 اگر هم شیره مربا بیش از حد بجوشد و یا شیرینی اش کم باشد مربا شکرک خواهد زد و برای رفع این مشکل باید داخل مربا کمی آب جوش و مقداری آبلیمو بریزید و بگذارید تا جوش بزند.

 برای اینکه از میزان قوام مربا اطمینان پیدا کنید باید مقداری از شربت را در قاشقی بریزید و اگر شیره پس از خنک شدن سریع از قاشق به پایین نریخت یعنی شربت قوام کافی را بدست آورده است.

 برای تهیه مربای گیلاس از گیلاس های زرد هم می توانید استفاده کنید در این صورت رنگ مربای شما دیگر قرمز نیست.

 هر چقدر میزان گیلاس ها قرمزتر باشد مربای شما قرمزتر و تیره تر می شود.

مربا گیلاس هم بسيار خوش رنگ و هم خوشمزه است.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

مربای بهار نارنج

طرز تهیه مربای بهارنارنج بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن …